לחצו כאן כדי לראות את סירי הפויקה שלנו למכירה אפילו מתכונים נמצאים פה לחצו פה מהר כדי לראות
בקר וירקות בפויקה
סיר הפויקה הוא סיר שמזמין אותנו להכניס לתוכו נתחי בשר איכותיים עם מבחר ירקות, תבלינים, עשבי תיבול וכמובן גם יין משובח. הבשר המתבשל יפיץ ניחוחות משכרים שיזמין את כולם לשולחן.
רשימת מצרכים:
• 1 ק"ג אסאדו– צלעות בקר
• 1 ק"ג שריר בקר
• 2 בצלים לבנים קלופים ופרוסים
• 2 בצלים סגולים קלופים ופרוסים
• 1 גבעול כרישה קצוץ
• 3 גזרים פרוסים
• 2 סלרי קצוצים
• 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
• 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
• מלח על פי הטעם
• פפריקה מתוקה
• פפריקה חריפה
• פלפל שחור גרוס
• ציפורן לפי הטעם
• בקבוק יין לבן משובח
אופן ההכנה:
1. חממו את הפויקה לחום גבוה מאוד.
2. צקו שמן בכמות הרצויה לכם וצרבו את האסאדו ואת נתח השריר כעשר דקות מכל צד והוציאו מהסיר.
3. טגנו את ירקות השורש עד הזהבה
4. הוסיפו את הבצל ותבלו
5. הכניסו את נתחי הבשר
6. צקו את היין והוסיפו מים עד לכיסוי הבשר
7. בשלו למשך כשלוש שעות עד שהבשר יהיה רך רך.
הגישו על מצע פירה או אורז לבן.