בשר בקר בניחוחות הודיים
ארוחה צבעונית וריחנית עם טעמים מופלאים בניחוחות הודיים
מצרכים:
• 1/2 ק"ג בשר שייטל מחולק לקוביות בינוניות
• 2 בצלים קצוצים
• 1/4 כוס שמן
• 1 פלפל חתוך לרצועות
• 1 פלפל צ'ילי חתוך לפרוסות דקות
• 2 עגבניות חתוכות לקוביות
• 1 ראש שום
• 6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות או קוביות
• 1 כרובית מחולקת לפרחים
• 3 כפות ג'ינג'יר טחון
• 1 כפית כורכום
• 1/2 כפית ציפורן
• 1 כף כמון
• 1/2 כפית קינמון
• 1/2 כפית אגוז מוסקט
• 100 גרם רסק עגבניות
• 2 1/2 כוסות מים
• צרור כוסברה קצוץ
אופן ההכנה:
1. חממו את השמן בפויקה והוסיפו את הבצל. טגנו עד להזהבה.
2. הוסיפו את השום ואת הג'ינג'ר וטגנו דקה נוספת.
3. הכניסו את נתחי הבשר לצריבה מכל צד
4. הוסיפו את התבלינים ובשלו יחד חמש דקות.
5. מזגו את המים וכסו את הסיר למשך חצי שעה עד שהבשר יתחיל להתרכך מעט.
6. הוסיפו את תפוחי האדמה ובשלו 20 דקות נוספות.
7. הוסיפו כרובית ועגבניות ובשלו עוד 20 דקות בחום נמוך.
8. בסיום הבישול הוסיפו את הכוסברה הקצוצה וערבבו.