בקר וירקות אותנטי בסיר פויקה
ארוחה מלאה בסיר אחד. פתרון מעולה לארוחת שטח מושלמת כאשר הכול מתבשל יחד ומעלה ניחוחות מיוחדים של עשבי תיבול עם בשר משובח המתבשל ביין. ארוחה שהטבע רק משדרג אותו ופותח לכולם את התיאבון. הרשימה ארוכה מעט אך ההכנה קלה ופשוטה. שווה להצטייד בכל החומרים וליהנות מארוחה עסיסית ומשביעה.
רשימת מצרכים:
• 2 ק"ג בשר בקר מספר 8 או 9 חתוך לקוביות בינוניות.
• כ – 4-5 עצמות בקר.
• 6 בצלים קלופים ופרוסים.
• 4 גזרים גדולים קלופים ופרוסים.
• 1 שורש סלרי
• 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות.
• 1 בטטה גדולה החתוכה לקוביות.
• 1 ארטישוק ירושלמי קלוף.
• 1 שורש זנגוויל.
• 4 ראשי שום קלופים ומופרדים.
• 2 קישואים חתוכים לקוביות.
• קוביות גמבה
• קוביות עגבנייה
• גבעול סלרי.
• ענף רוזמרין טרי
• 5 גבעולי טימין.
• בקבוק יין מתוק משובח
• כוס רוטב סויה.
• 1/2 צנצנת סילן.
• זר פטרוזיליה
• גבעולי שמיר.
• פפריקה מתוקה לפי הטעם.
• פפריקה חריפה.
• מלח לפי הטעם.
• קינמון
אופן ההכנה:
חממו את הפויקה לחום גבוה וצרבו את הבשר מכל הכיוונים. הוסיפו את הבצל ואת כל הירקות הוסיפו מים ותנו לריחות להתפשט עד שהבשר יתרכך.